Onze Lessen

Awesome Image
Duik in het Avontuur

Waar Kleine Zwemmers
Groot Worden!

Bij Zwemschool E&A wordt binnen het survival – ABC (vanaf 4 jaar 8 maanden) in de eerste fase veel tijd besteed aan het watervrij maken van uw kind, het leren aanvaarden van spetters, leren drijven en “koppie ondergaan”.

Deze lessen worden ALTIJD in ondiep water gegeven en we starten ook ALTIJD met bandjes om de armen, omdat wij de garantie geven in een veilige omgeving te leren. Zo leren de kinderen op een veilige, leuke en vrolijke manier snel vertrouwd te worden met het water, geheel passend bij de belevingswereld van de kleuter/het jonge kind.

Onze zwemlessen zijn erop gericht dat in een zo’n vroeg mogelijk stadium de overlevingskans van uw kind, mocht het onverhoopt te water raken, zo groot mogelijk is.

Kinderen kunnen namelijk in een heel klein beetje water al verdrinken, zelfs als ze nog kunnen staan!

Spelenderwijs wordt in deze belangrijke periode de basis gelegd om goed te leren zwemmen en 1 te worden met het water.

Borstcrawl en rugcrawl zijn natuurlijke slagen en worden dan ook al snel in onze lessen verweven. Hierna wordt er een begin gemaakt met de enkelvoudige rugslag en schoolslag. Bij de diverse oefeningen worden veel speelse elementen en leuke en leerzame materialen gebruikt.

Begin het Zwemavontuur!

Dolfijne Sprongen

Leer Zwemmen met een Glimlach!

Wij geven groepsgewijs les, maar wel individu gericht. Uw kind stroomt door naar een volgend niveau als hij/zij er zelf klaar voor is. Dit gebeurt onafhankelijk van de vorderingen van de rest van de groep. Wij kijken dus goed naar het individuele kind. Mocht blijken dat uw kind, om wat voor reden dan ook, in onze beleving nog niet toe is aan het volgen van onze zwemlessen, zullen we uiteraard met u in contact treden.

U mag uw kind altijd zelf naar de zwemzaal brengen en op het moment dat de les start, gaan de ouders richting kleedkamer/gang om te wachten. Tussen de lessen in zit 5 minuten, waarin we rustig kunnen wisselen van groep en u als ouder even kort iets kan vragen/mededelen.

Heeft uw vraag meer tijd nodig, dan bellen we liever met u.

Let op: Er zijn mensen van menig dat een A diploma voldoende is om goed en veilig te kunnen zwemmen, maar dat is echt niet zo.

Bekijk hier de diploma eisen van ENVOZ.

Zwemdiploma A

Voor het A diploma kan een kind ook doorstromen naar onze 12 weken cursus. In deze cursus is het doel om na 12 weken van 90 minuten les per keer,…

Zwemdiploma B

Het B diploma geven wij alleen in de vorm van een garant cursus van rond de 10 lessen en 35 minuten per les. Heeft uw kind meer tijd nodig om…

zwemdiploma-c

Zwemdiploma C

Het C diploma geven wij alleen in de vorm van een garant cursus van rond de 12 lessen en 40 minuten per les. Heeft uw kind meer tijd nodig om…

Onze Experts

Onze Teamleden Dompelen
Je Onder in Zwemplezier!

Angela
Groeneweg

Eigenaar / Docent

Ed Groeneweg

Eigenaar / Docent

Fleur Otten

Docent

Bo Schurink

Docent

Go To Top